Stora förändringar i livet

· Psykologi
Author

Vi föds och vi växer upp till olika individer. Vissa av oss bildar familj tidigt och andra väntar på den som är rätt. Vissa perioder så kan det ske stora förändringar i livet. Det första stora som händer är att man blir myndig vid 18-års ålder och får ta körkort och rösta i valet till riksdagen. Andra tillfällen kan vara när vi byter jobb eller bildar familj.

Att bilda familj kan vara det största som händer. När första barnet väntas så ställs allt på sin kant och man blir en till som behöver all uppmärksamhet. Att byta jobb är inte ens i närheten av upplevelsen att få sitt första barn. Här gäller det att man hjälps åt så gott man kan den första tiden. Det är en stor omställning och dygnet har bara 24 timmar och man får kanske inte så mycket sömn den första tiden.

Livet kan förändra på många sätt och det behöver inte alltid vara till det bättre. Ju äldre man blir så kan det vara krämpor som kommer krypande. Så klart så kan man få hjälp med det man upplever som ett problem och krämpan kan gå över. I andra fall så kan det vara så att man får leva med sina problem resten av livet och man måste ställa om så man vänjer sig med detta. Detta är inte gjort på en handvändning utan kan ta tid innan man kommit i fas i livet igen.