Vägen till bättre hälsa

· Hälsa, Psykologi, Träning
Author

Känner du att det blivit för mycket stillasittande och take-away den senaste tiden? Det är aldrig för sent att ändra sina vanor och börja leva mer hälsosamt. Det viktigaste är att du sätter ett realistiskt och långsiktigt mål istället för att försöka få snabba resultat. En halvtimmes promenad alla dagar i veckan ger en mer långsiktig effekt än att köra stenhårt på gymmet då och då.

Hitta en träningsform som du gillar

För att du inte ska tappa motivationen är det viktigt att du ägnar dig åt en träningsform som du verkligen brinner för. Träning ska kännas roligt och givande och inte som ett tvång. Det är också viktigt att du investerar i bra träningsredskap för att få ut det mesta av övningarna. Klicka dig vidare här för att hitta bra hjälpmedel som kommer göra din träning ännu effektivare.

Skriv en träningsdagbok

Om du vill öka motivationen kan du alltid börja föra en träningsdagbok där du fyller i alla dina framsteg. När du ser att dina ansträngningar ger resultat kommer du bli ännu mer motiverad att hålla igång din nya livsstil. Här kan du också föra anteckningar över vad du äter, då det också är en viktig del av att leva hälsosamt.