Kroppen som skäl för psykisk ohälsa

· Hälsa, Kropp, Psykologi
Author

För vissa individer är psykisk ohälsa något som grundar sig i ångest och dålig självkänsla. Inte sällan slutar det med en ovilja att umgås med andra människor och man drar sig undan i ensamhet. Skälen till problemen är inte alltid så synbara, kanske har man en nedärvd känslighet som ligger en till last. Men inte sällan är det olika fysiska åkommor som lever till psykiska problem, ett sådant är hudproblem. Att ha hudproblem såsom acne, pigmentförändringar, rosasea eller psoriasis innebär synliga problem som kan göra att vi känner oss osäkra på oss själva och på hur andra människor ser oss.

När det kommer till hudproblem så finns det många gånger lösningar att finna som kan minska problemen och därmed ge oss bättre psykiskt mående. För mildare problem så kan hudvård som du kan göra hemma, ge positiva effekter. Skinrollers är ett sådan verktyg som kommit att bli populära under de senaste åren, skinroller.se har ett bra utbud för dig som är nyfiken. Det är en rulle som har små piggar som du rullar över huden för att irritera den lite och på så sätt trigga kroppen att läka sig själv. Till detta kan man också använda olika typer av serum som är anpassade för olika problematiker. Det kanske inte passar alla men det kan vara något att testa för den som vill.

Annars handlar mycket om att arbeta med sig själv för att stärka sitt psykiska mående. Hetta olika metoder att hantera din osäkerhet, kanske känner du någon med liknande problem eller kan hitta grupper med likasinnade. I ett sammanhang med andra som också har liknande problem kommer du inte att utmärka dig och stunder i sådan samvaro kan kännas som en härlig fristad som ger energi att möta andra medmänniskor. Om du mår dålig så ska du inte ignorera det och dra dig undan, försök att hitta alternativ som gör att du kan må bättre, kanske har du en vän eller en familjemedlem som kan stötta och hjälpa dig att hitta lösningar som gör situationen bättre.