Det vi attraheras av

· Kropp, Psykologi
Author

Att bli kär eller attraherad av en annan person sitter i hjärnan. Vi har olika smak, en del gillar långa kvinnor medan andra föredrar de med smala läppar. Men i slutändan har vi några saker som alla tycker gör sin partner mer attraktiv.

Andedräkt och hygien

Det är svårt att kyssa någon som doftar äckligt i munnen. Dålig andedräkt kan bero på en mängd saker, det kan vara sjukdom men i vanligaste fallet är bakteriebeläggningar ovanpå tänderna. Du kan lösa dålig andedräkt genom att borsta tänderna noggrant morgon och kväll och använda munskölj som dödar bakterier och motverkar plack.

God hygien i överlag ses som åtråvärt. Doften av fotsvett eller rök är avtändande för många. Det kan vara svårt att veta hur man själv doftar, du är van vid din egen doft så hjärnan stänger ute den för att kunna känna andra dofter runtomkring. Du kan behöva be dina vänner vara brutalt ärliga mot dig för att veta om du har problem med hygienen eller inte.

Symmteri

Vår hjärna älskar alla former av symmetri. Det är därför vi kan titta på videos där saker och ting passar perfekt eller ser perfekta ut i flera timmar. Vi blir lugna och avslappnade av symmetri. Och i våra partners anser vi att de blir vackrare ju mer symmetriska de är. Ett ansikte är aldrig helt symmetrisk, ena ögat har inte samma storlek eller placering som det andra. Dina kunder är inte formade på samma sätt och läpparna kan vara olika stora på höger och vänster sida.

Manligt eller kvinnligt

I stora drag kan man säga att kvinnor vill leva med män som är mer feminina och män vill leva med kvinnor som är mer feminina. Båda värdesätter det kvinnliga eftersom det tyder på moderlighet, ansvar och hälsa. Kvinnor vill ha män som är omtänksamma och ansvarstagande vilket syns mer i de kvinnliga dragen. Om kvinnan bara vill ha en ljuv natt väljer hon dock en man med manligare utseende såsom bredare haka, större muskler och tufft utseende.